Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Plantactie: een groene corridor in Deurne

De Sint-Rochusstraat oogt sinds kort een stuk fleuriger. De gemeente vergrootte de plantvakken van de bomen zodat meer regen in de bodem kan dringen. Vrijwilligers plantten er volop een diversiteit aan plantjes in.


De straat wordt zo een groene corridor voor vlinders en vogels tussen het Rivierenhof, Boekenbergpark en het toekomstige parkje aan Arena.

Kom je eens in deze straat? Dan zal al het extra groen je zeker opvallen. Er kwamen zelfs mensen vragen of de bomen er al altijd stonden. Duidelijk meer groen dus, missie geslaagd!

De opfleuring van de straat kwam mede tot stand dank zij Team Commons, Ding Dong Deurne, KRAS, Avansa en ’t Pleintje.

Lees het artikel in de Gazet van Deurne.

 

Op zoek naar buurtbewoners

Om het groen in de straat nog meer te laten schitteren, zijn we op zoek naar buurtbewoners die zich willen ontfermen over een klein of groot plantenvak. Zin in? Stuur een mailtje naar gruunrantdeurne@outlook.com.

 

Gruunrant Deurne

Het burgerinitiatief GruunRant Deurne zet zich in om de wijk van Sint-Rochus te vergroenen. Ze willen het bestaande groen versterken, uitbreiden én met elkaar verbinden. Meer groen zorgt voor betere luchtkwaliteit, verkoeling, biodiversiteit en waterabsorptie. Maar groen kan ook ingezet worden om straten verkeersveiliger te maken en ontmoeting tussen buren te stimuleren. Kortom, met groen creëer je een leefbare en klimaatbestendige buurt.

Een samenwerking tussen GruunRant Deurne en Avansa regio Antwerpen.