Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Naar een beter klimaat in Zandhoven

In Zandhoven engageerden inwoners zich op vraag van de gemeente om na te denken over klimaatacties. Een aantal van die acties werden opgenomen in het gemeentelijk klimaatplan.

De inwoners zetten hun schouders alvast onder één actie: de ontharding van een pleintje.

Inspirerende acties in Zandhoven

Ontharding van een pleintje

De Atmosfeermakers in Zandhoven willen inzetten op vergroenen en een betere waterinfiltratie en zochten naar een haalbaar project. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Klimaatplan Zandhoven

Inwoners van Zandhoven konden meeschrijven aan het gemeentelijk klimaatplan. Dit participatietraject kaderde in het Burgemeestersconvenant. De gemeente engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030.

Lees meer

Ben jij ook een Atmosfeermaker?

Contacteer ons

Gluren bij de buren

Fietsbieb in Kapellen

De gemeente Kapellen startte een een fietsbieb op, een deelinitiatief voor kinderfietsen, in samenwerking met Beweging.net. Deze actie vloeit voort vanuit het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Repaircafé wordt Deelatelier Rupelstreek

In de Gazet van Antwerpen lazen we dit: op zaterdag 21 oktober vond in Niel een repaircafé plaats waar spullen een tweede leven krijgen. Het is tegelijk de start van Deelatelier Rupelstreek.

Lees meer

Veel volk op Repair Café Rupelstreek

Eind april 2024 vond opnieuw een Repair Café plaats in de Rupelstreek (Niel). 20 ervaren en handige vrijwilligers namen 70 items onder handen. Populairste item: de stofzuiger! Bekijk de foto’s.

Lees meer