Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Schilde naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Helaas, het traject is afgerond. Je kan ons nog wel contacteren.

De klimaatkwestie laat niemand onbewogen. De gemeente Schilde ondertekende het burgemeestersconvenant en gaat de uitdaging aan om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 40% te verminderen.

De inwoners konden meeschrijven aan het klimaatactieplan. Tijdens het voorjaar 2022 konden inwoners meedenken over klimaatacties rond de thema’s ‘een groener Schilde’ en ‘duurzame mobiliteit’, onder begeleiding van Avansa. En in de loop van 2022 werken ze alvast 1 actie concreet uit: biodiverse tuinen promoten.

Bezoek ook Atmosfeermakers op de website van de gemeente Schilde.

in actie

Biodiverse tuinen promoten

De Atmosfeermakers van Schilde gingen op zoek naar verschillende pistes om inwoners te sensibiliseren om hun tuin duurzamer te maken. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Natuurlijk Boechout boost de lokale biodiversiteit

Afnemende biodiversiteit is, naast de klimaatcrisis, een van de grote problemen van onze tijd. Een groep inwoners maakt op vraag van de gemeente een actieplan om de biodiversiteit in Boechout te verhogen en sensibiliseert de inwoners.

Lees meer

Tuinstraten

De Atmosfeermakers van Mortsel willen hun stad groener maken door van straten tuinstraten te maken. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Egelvriendelijke tuinen promoten

De Atmosfeermakers in Ranst promoten egelvriendelijke tuinen. Die zijn niet alleen goed voor egels, maar ook voor de biodiversiteit én het klimaat. Deze actie vloeit voort vanuit het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer