Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Schilde naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

De knoppen brengen je naar de Atmosfeerpagina van de gemeente Schilde.

De klimaatkwestie laat niemand onbewogen. De gemeente Schilde ondertekende het burgemeestersconvenant en gaat de uitdaging aan om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 40% te verminderen.

En daarvoor heeft Schilde jouw hulp nodig! Samen met haar inwoners schrijven we het klimaatactieplan.

Wat kan jij doen?

Wel, samen met de gemeente en je mede-inwoners kan je wel degelijk het verschil maken. Je kan actief meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. Laat je inspireren tijdens onze zondagse activiteiten en engageer je voor de denkavonden in het voorjaar 2022. Steek de hoofden bij elkaar met het bestuur en andere inwoners en doe nieuwe ideeën op over omgaan met groen en water en duurzame mobiliteit.

Of steek de handen uit de mouwen en doe mee met de toekomstige acties. Samen komen we tot een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.

Startevent

Op maandag 28 februari is er alvast een startevent. Tijdens deze bijeenkomst informeren we je over het idee, het traject en het doel van het klimaatplan. Ben jij geïnteresseerd om mee concrete acties voor het plan uit te werken dan is dit een aanrader. Schrijf je in.

Bezoek ook Atmosfeermakers op de website van de gemeente Schilde.

in actie

28/02/2022

Startevent

06/03/2022

Groener Schilde, sessie 1: wandeltocht

10/03/2022

Groener Schilde, sessie 2

24/04/2022

Duurzame mobiliteit, sessie 1: fietstocht

28/04/2022

Duurzame mobiliteit, sessie 2

19/05/2022

Terugkoppelmoment

Sessies Groener Schilde 

Om Schilde groener en nog mooier te maken, hebben we ook jou nodig! Waarom? Om de plekjes in Schilde te benoemen waar het nog beter kan. Om de hoofden bij elkaar te steken om verrassende ideeën te bedenken. En om samen te werken aan een klimaatvriendelijkere gemeente. Data: 6 en 10 maart 2022.

Lees meer

Sessies Duurzame mobiliteit Schilde

Om Schilde groener en aantrekkelijker te maken, gaan we duurzaam kijken naar onze mobiliteit. En daarvoor hebben we ook jou nodig! Waarom? Om de plekjes in Schilde te benoemen waar het beter kan. Om de hoofden bij elkaar te steken en verrassende ideeën te bedenken. En om samen te werken aan een klimaatvriendelijke gemeente. Data: 24 en 28 april 2022.

Lees meer

Schilde ondertekent Burgemeestersconvenant 2030

Eind 2020 ondertekende de gemeente Schilde de Burgemeestersconvenant 2030. Ze engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030 en laat ook inwoners meeschrijven aan concrete klimaatacties.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Denk mee in Essen!

Als inwoner van Essen kan je meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. We werken acties uit rond de thema’s omgaan met groen en water en klimaatneutrale en -bestendige wijken. Er zijn 4 sessies in maart en april 2022. Doe jij mee?

Lees meer

Duurzaamheidscafé in Rumst

Bedrijfsfietsen in plaats van bedrijfswagens, gedeelde tuinen, publieke moestuinen, een uitleendienst voor fietsen, … De inwoners van Rumst hebben veel goede ideeën om de CO2-uitstoot in de gemeente tegen te gaan. Dat werd duidelijk op het duurzaamheidscafé op 23 maart.

Lees meer

Klimaathappening Brasschaat

Op 25 september 2021 vond in Brasschaat de Klimaathappening plaats. Veel volk en gezelligheid op deze schitterende nazomerdag. Inwoners laten zich inspireren en geven ideeën tijdens twee participatiemomenten. Een fijne start van Atmosfeermakers in Brasschaat!  

Lees meer