Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Naar een beter klimaat in Schilde

In Kapellen engageerden inwoners zich op vraag van de gemeente om na te denken over klimaatacties. Een aantal van die acties werden opgenomen in het gemeentelijk klimaatplan.

Deze Atmosfeermakers van Schilde gingen alvast aan de slag met één actie: biodiverse tuinen promoten.

Bezoek ook Atmosfeermakers op de website van de gemeente Schilde.

Inspirerende acties in Schilde

Biodiverse tuinen promoten

De Atmosfeermakers van Schilde gingen op zoek naar verschillende pistes om inwoners te sensibiliseren om hun tuin duurzamer te maken. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Klimaatplan Schilde

Inwoners van Schilde konden meeschrijven aan het gemeentelijk klimaatplan. Dit participatietraject kaderde in het Burgemeestersconvenant. De gemeente engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030.

Lees meer

Ben jij ook een Atmosfeermaker?

Contacteer ons

Gluren bij de buren

Plantactie: een groene corridor in Deurne

De Sint-Rochusstraat oogt sinds kort een stuk fleuriger. De gemeente vergrootte de plantvakken van de bomen zodat meer regen in de bodem kan dringen. Vrijwilligers plantten er volop een diversiteit aan plantjes in.

Lees meer

Ontharding van een pleintje

De Atmosfeermakers in Zandhoven willen inzetten op vergroenen en een betere waterinfiltratie en zochten naar een haalbaar project. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Oerbloemen: burgerinitiatief voor meer bijen

Het burgerinitiatief Oerbloemen roept op tot meer bloemen en bijvriendelijke bomen, minder verhardingen en een meer ecologisch en duurzaam groenbeleid in groot Ranst.

Lees meer