Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Schelle naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Helaas, het traject is afgerond. Je kan ons nog wel contacteren.

Klimaatverandering is niet meer weg te denken. Het is een globaal probleem waar we ons als individu dikwijls machteloos tegenover voelen. En toch: ook als burger kan je wel degelijk iets doen. Je hoeft ook niet meteen je hele levensstijl omgooien, alle beetjes helpen!

De gemeente Schelle ondertekende het nieuwe Burgemeestersconvenant: het engageert zich voor 40% minder CO2-uitstoot tegen 2030. De gemeente nodigt haar inwoners uit om mee te schrijven aan het klimaatactieplan.

Als inwoner kon je actief meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. Tijdens het traject in het voorjaar 2022 dachten inwoners mee na over klimaatacties rond ‘lokale en circulaire economie’, ‘omgaan met groen en water’, ‘lokale en hernieuwbare stroom’ en ‘duurzame mobiliteit’.

De inwoners werkten alvast 1 actie concreet uit: een aantrekkelijke milieubeurs organiseren.

Heb je een idee? Wil je reageren op voorstellen van andere inwoners? Surf dan naar het participatieplatform op inspraak.schelle.be.

Resultaten

Naast hun input voor het klimaatactieplan, werken de Atmosfeermakers van Schelle één actie concreet uit.

Actie. Organiseren van een aantrekkelijke milieubeurs

De Atmosfeermakers van Schelle zetten hun schouders onder de milieubeurs. Ze bedachten acties om de beurs aantrekkelijker te maken. Zo wilden ze meer bezoekers inspireren en informeren.

Met succes! De gemeentehal was een gezellige, bruisende plek, met een vlot draaiend repaircafé, duurzame kinderanimatie, tevreden bezoekers en standhouders, die elkaar konden vinden aan een gezellige Fairtrade bar.

in actie

02/03/2022

denkavond over lokale en circulaire economie

09/03/2022

denkavond over lokale en circulaire economie

22/03/2022

denkavond over omgaan met groen en water

30/03/2022

denkavond over omgaan met groen en water

21/04/2022

denkavond over lokale en hernieuwbare stroom

04/05/2022

denkavond over lokale en hernieuwbare stroom

17/05/2022

denkavond over duurzame mobiliteit

31/05/2022

denkavond over duurzame mobiliteit

Denkavonden Schelle

Schrijf mee aan het klimaatactieplan van Schelle in het voorjaar 2022! We werken acties uit rond de thema’s lokale economie, groen en water, hernieuwbare stroom en mobiliteit. Inschrijven kan per thema.

Lees meer

Schelle ondertekent Burgemeestersconvenant 2030

Eind 2020 ondertekende de gemeente Schelle de Burgemeestersconvenant 2030. Ze engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030 en laat ook inwoners meeschrijven aan concrete klimaatacties.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Deskundige duurzaamheid over denkavonden in Kapellen

Kapellen is de gemeente waar het participatietraject met de inwoners al het verst gevorderd is. We spraken met Merel Meersman, deskundige duurzaamheid en klimaat van de gemeente.

Lees meer

Van denken naar doen in Rumst

Op 10 augustus stippelden De Atmosfeermakers van Rumst een fietstocht uit.

Lees meer

Terugkoppeling en acties in Ranst

De gemeente Ranst gaf uitleg over welke acties ze opnemen in het klimaatactieplan van de gemeente. Verder kozen inwoners drie prioritaire acties waarrond ze willen werken. Eind april gaat een groepje enthousiastelingen aan de slag met de eerste actie: egelpoortjes bij inwoners promoten. Doe mee!

Lees meer