Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Schelle naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Klimaatverandering is niet meer weg te denken. Het is een globaal probleem waar we ons als individu dikwijls machteloos tegenover voelen. En toch: ook als burger kan je wel degelijk iets doen. Je hoeft ook niet meteen je hele levensstijl omgooien, alle beetjes helpen!

Schelle tekent voor een beter klimaat

De gemeente Schelle ondertekende het nieuwe Burgemeestersconvenant: het engageert zich voor 40% minder CO2-uitstoot tegen 2030. De gemeente nodigt haar inwoners uit om mee te schrijven aan het klimaatactieplan.

Wat kan je doen?

Wel, samen met de gemeente Schelle en je mede-inwoners kan je wel degelijk het verschil maken. Je kan actief meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. Engageer je voor de denkavonden in het voorjaar 2022. Inspireer het bestuur en andere inwoners en doe nieuwe ideeën op over lokale en circulaire economie, omgaan met groen en water, lokale en hernieuwbare stroom en duurzame mobiliteit.

Deel jouw idee ook online
Heb je een idee maar kan je niet aanwezig zijn op de sessies? Wil je reageren op voorstellen van andere inwoners? Surf dan naar het participatieplatform op inspraak.schelle.be.

Of je kan meedoen met toekomstige acties. Samen komen we tot een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.

in actie

02/03/2022

denkavond over lokale en circulaire economie

09/03/2022

denkavond over lokale en circulaire economie

22/03/2022

denkavond over omgaan met groen en water

30/03/2022

denkavond over omgaan met groen en water

21/04/2022

denkavond over lokale en hernieuwbare stroom

04/05/2022

denkavond over lokale en hernieuwbare stroom

17/05/2022

denkavond over duurzame mobiliteit

31/05/2022

denkavond over duurzame mobiliteit

Denkavonden Schelle

Schrijf mee aan het klimaatactieplan van Schelle in het voorjaar 2022! We werken acties uit rond de thema’s lokale economie, groen en water, hernieuwbare stroom en mobiliteit. Inschrijven kan per thema.

Lees meer

Schelle ondertekent Burgemeestersconvenant 2030

Eind 2020 ondertekende de gemeente Schelle de Burgemeestersconvenant 2030. Ze engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030 en laat ook inwoners meeschrijven aan concrete klimaatacties.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Klimaatwandeling Kapellen

De hele zomer lang kon je langs zes bijzondere locaties in Kapellen wandelen. Op deze plekken kon je je laten inspireren door klimaatweetjes en -tips.

Lees meer

Denkavonden Mortsel

In het voorjaar van 2022 kan je als inwoner meeschrijven aan het klimaatactieplan van de stad Mortsel!

Lees meer

Duurzaamheidscafé in Rumst

Bedrijfsfietsen in plaats van bedrijfswagens, gedeelde tuinen, publieke moestuinen, een uitleendienst voor fietsen, … De inwoners van Rumst hebben veel goede ideeën om de CO2-uitstoot in de gemeente tegen te gaan. Dat werd duidelijk op het duurzaamheidscafé op 23 maart.

Lees meer