Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Rumst naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

De gemeente Rumst wil haar bevolking betrekken bij de opmaak van zijn klimaatactieplan. Werk mee aan het klimaatbeleid van de gemeente. Inspireer het bestuur en andere inwoners. Doe nieuwe ideeën op en steek samen de handen uit de mouwen. Samen komen we tot een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.  

Rumst ondertekende  het Burgemeestersconvenant 2030. Samen gaan we de uitdaging aan om tegen 2030, de CO2-uitstoot met 40% te verminderen. We gaan acties uitwerken rond mobiliteit en duurzaam wonen. 

Neem deel aan de groepsbijeenkomsten in maart en april 2022.

in actie

23/03/2022

Duurzaamheidscafé

20/04/2022

Mobiliteit, sessie 1

27/04/2022

Duurzaam wonen, sessie 1

11/05/2022

Mobiliteit, sessie 2

18/05/2022

Duurzaam wonen, sessie 2

Klimaatsessies Rumst

Ook jij kan meewerken aan het klimaatactieplan van Rumst! Denk actief mee na over klimaatacties tijdens de klimaatsessies in april-mei.

Lees meer

Duurzaamheidscafé in Rumst

Bedrijfsfietsen in plaats van bedrijfswagens, gedeelde tuinen, publieke moestuinen, een uitleendienst voor fietsen, … De inwoners van Rumst hebben veel goede ideeën om de CO2-uitstoot in de gemeente tegen te gaan. Dat werd duidelijk op het duurzaamheidscafé op 23 maart.

Lees meer

Rumst ondertekent Burgemeestersconvenant 2030

Eind 2020 ondertekende de gemeente Rumst de Burgemeestersconvenant 2030. Ze engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030 en laat ook inwoners meeschrijven aan concrete klimaatacties.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Klimaatwandeling Kapellen

De hele zomer lang kon je langs zes bijzondere locaties in Kapellen wandelen. Op deze plekken kon je je laten inspireren door klimaatweetjes en -tips.

Lees meer

Denkavonden Schelle

Schrijf mee aan het klimaatactieplan van Schelle in het voorjaar 2022! We werken acties uit rond de thema’s lokale economie, groen en water, hernieuwbare stroom en mobiliteit. Inschrijven kan per thema.

Lees meer

Terugkoppeling en acties in Ranst

De gemeente Ranst gaf uitleg over welke acties ze opnemen in het klimaatactieplan van de gemeente. Verder kozen inwoners drie prioritaire acties waarrond ze willen werken. Eind april gaat een groepje enthousiastelingen aan de slag met de eerste actie: egelpoortjes bij inwoners promoten. Doe mee!

Lees meer