Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Rumst naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

De gemeente Rumst wil haar bevolking betrekken bij de opmaak van zijn klimaatactieplan. Werk mee aan het klimaatbeleid van de gemeente. Inspireer het bestuur en andere inwoners. Doe nieuwe ideeën op en steek samen de handen uit de mouwen. Samen komen we tot een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.  

Rumst ondertekende  het Burgemeestersconvenant 2030. Samen gaan we de uitdaging aan om tegen 2030, de CO2-uitstoot met 40% te verminderen. We gaan acties uitwerken rond mobiliteit en duurzaam wonen. 

Neem deel aan de groepsbijeenkomsten in maart en april 2022.

in actie

23/03/2022

Duurzaamheidscafé

20/04/2022

Mobiliteit, sessie 1

27/04/2022

Duurzaam wonen, sessie 1

11/05/2022

Mobiliteit, sessie 2

18/05/2022

Duurzaam wonen, sessie 2

Klimaatsessies Rumst

Ook jij kan meewerken aan het klimaatactieplan van Rumst! Denk actief mee na over klimaatacties tijdens de klimaatsessies in april-mei.

Lees meer

Duurzaamheidscafé in Rumst

Bedrijfsfietsen in plaats van bedrijfswagens, gedeelde tuinen, publieke moestuinen, een uitleendienst voor fietsen, … De inwoners van Rumst hebben veel goede ideeën om de CO2-uitstoot in de gemeente tegen te gaan. Dat werd duidelijk op het duurzaamheidscafé op 23 maart.

Lees meer

Rumst ondertekent Burgemeestersconvenant 2030

Eind 2020 ondertekende de gemeente Rumst de Burgemeestersconvenant 2030. Ze engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030 en laat ook inwoners meeschrijven aan concrete klimaatacties.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Sessies Groener Schilde 

Om Schilde groener en nog mooier te maken, hebben we ook jou nodig! Waarom? Om de plekjes in Schilde te benoemen waar het nog beter kan. Om de hoofden bij elkaar te steken om verrassende ideeën te bedenken. En om samen te werken aan een klimaatvriendelijkere gemeente. Data: 6 en 10 maart 2022.

Lees meer

Klimaathappening Brasschaat

Op 25 september 2021 vond in Brasschaat de Klimaathappening plaats. Veel volk en gezelligheid op deze schitterende nazomerdag. Inwoners laten zich inspireren en geven ideeën tijdens twee participatiemomenten. Een fijne start van Atmosfeermakers in Brasschaat!  

Lees meer

Deskundige duurzaamheid over denkavonden in Kapellen

Kapellen is de gemeente waar het participatietraject met de inwoners al het verst gevorderd is. We spraken met Merel Meersman, deskundige duurzaamheid en klimaat van de gemeente.

Lees meer