Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Rumst naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Helaas, het traject is afgerond. Je kan ons nog wel contacteren.

Rumst ondertekende  het Burgemeestersconvenant 2030. Samen gaan we de uitdaging aan om tegen 2030, de CO2-uitstoot met 40% te verminderen. 

Als inwoner kon je meeschijven aan het klimaatactieplan. In het voorjaar 2022 kon je meedenken over de thema’s ‘mobiliteit’ en ‘duurzaam wonen”, onder begeleiding van Avansa.

De inwoners werkten alvast 1 actie concreet uit: een ‘gevaarlijke verkeerspunten fietstocht’.

Samen komen we tot een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.  

Resultaten

Naast hun input voor het klimaatactieplan, werken de Atmosfeermakers van Rumst één actie concreet uit.

Actie. “Gevaarlijke verkeerspunten fietstocht”

De gemeente en inwoners stippelden een “gevaarlijke verkeerspunten fietstocht” uit én hebben die gefietst. Zo kon het lokaal bestuur input verzamelen over enkele gevaarlijke verkeerspunten in de gemeente. Ook voorbeeldpunten kwamen aan bod, waaruit geleerd kan worden voor de toekomst.

Verder werd het meldpunt van de gemeente nog extra in de kijker gezet. De gemeente roept op om mankementen aan de fietsinfrastructuur te melden via het meldpunt.

in actie

23/03/2022

Duurzaamheidscafé

20/04/2022

Mobiliteit, sessie 1

27/04/2022

Duurzaam wonen, sessie 1

11/05/2022

Mobiliteit, sessie 2

18/05/2022

Duurzaam wonen, sessie 2

Van denken naar doen in Rumst

Op 10 augustus stippelden De Atmosfeermakers van Rumst een fietstocht uit.

Lees meer

Klimaatsessies Rumst

Ook jij kan meewerken aan het klimaatactieplan van Rumst! Denk actief mee na over klimaatacties tijdens de klimaatsessies in april-mei.

Lees meer

Duurzaamheidscafé in Rumst

Bedrijfsfietsen in plaats van bedrijfswagens, gedeelde tuinen, publieke moestuinen, een uitleendienst voor fietsen, … De inwoners van Rumst hebben veel goede ideeën om de CO2-uitstoot in de gemeente tegen te gaan. Dat werd duidelijk op het duurzaamheidscafé op 23 maart.

Lees meer

Rumst ondertekent Burgemeestersconvenant 2030

Eind 2020 ondertekende de gemeente Rumst de Burgemeestersconvenant 2030. Ze engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030 en laat ook inwoners meeschrijven aan concrete klimaatacties.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Eerste Klimaatfestival in Ranst

Op zaterdag 16 oktober vond het eerste Klimaatfestival van de gemeente Ranst plaats. En dit was meteen een schot in de roos. Zo’n 700 inwoners kwamen een kijkje nemen.

Lees meer

Klimaatwandeling Kapellen

De hele zomer lang kon je langs zes bijzondere locaties in Kapellen wandelen. Op deze plekken kon je je laten inspireren door klimaatweetjes en -tips.

Lees meer

Terugkoppeling en acties in Ranst

De gemeente Ranst gaf uitleg over welke acties ze opnemen in het klimaatactieplan van de gemeente. Verder kozen inwoners drie prioritaire acties waarrond ze willen werken. Eind april gaat een groepje enthousiastelingen aan de slag met de eerste actie: egelpoortjes bij inwoners promoten. Doe mee!

Lees meer