Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Mortsel naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Helaas, het traject is afgerond. Je kan ons nog wel contacteren.

Mortsel ondertekende het Burgemeestersconvenant. Ze verbindt zich ertoe om de lokale CO2-uitstoot met 40% te reduceren tegen 2030 en zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering.

Mortsel deed ook beroep op de stem en medewerking van inwoners. Als inwoner kon je mee acties uitwerken die de stad opneemt in haar klimaatplan. Dat kon tijdens een traject in het voorjaar van 2022, onder begeleiding van Avansa regio Antwerpen. De thema’s waren:  ‘Groenblauwe netwerken’ en ‘klimaatneutrale en -bestendige wijken’. Zo werken we samen aan een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.

Het klimaat heeft een impact op iedereen en iedereen heeft een impact op de klimaatverandering. Met concrete acties willen we daar samen iets aan doen! Twee concrete acties die alvast door inwoners uitgevoerd worden zijn: tuinstraten promoten en de communicatie van en naar de stad Mortsel versterken.

Meer info vind je op Mortsel Bestuift.

Resultaten

Naast hun input voor het klimaatactieplan, werken de Atmosfeermakers van Mortsel twee acties concreet uit.

Actie. Tuinstraten

Mortsel groener maken door van straten tuinstraten te maken: buren motiveren geveltuintjes en regentonnen te (laten) installeren, bloemen te planten en wijkfeesten te organiseren met een plant en een pint!

Actie. Communicatie van en naar de stad Mortsel

De communicatie van de Stad Mortsel rond het aanbod van IGEAN voor geveltuinen, regentonnen,… mee helpen verspreiden naar alle burgers. Tips en tricks geven aan de stad Mortsel hoe ze hun burgers meer kunnen betrekken in het groener maken van de stad Mortsel. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen voor een klimaatvriendelijke en leefbare stad!

in actie

02/10/2021

Startevenement Mortsel

09/03/2022

Sessie 1 Groenblauwe netwerken / Woningen & wijken

16/03/2022

Sessie 2 Groenblauwe netwerken / Woningen & wijken

30/03/2022

Terugkoppelingsmoment

27/04/2022

Uitwerken actie

11/05/2022

Uitwerken actie

24/11/2022

Voorstelling klimaatactieplan door de stad Mortsel

Denkavonden Mortsel

In het voorjaar van 2022 kan je als inwoner meeschrijven aan het klimaatactieplan van de stad Mortsel!

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Ecocycloroute 2.0 Brasschaat

De duurzame fietsroute doorheen Brasschaat kreeg een update! Zo fiets je langs (h)eerlijke plekken die actief inzetten op het kweken van lokale producten, plekken die inzetten op het behoud van de fauna en flora en plekken waar spullen een tweede leven krijgen.

Lees meer

Terugkoppeling en actie: meer bomen in Boom!

Na de terugkoppeling van gemeente naar inwoners en een gesprek, beslisten de inwoners welke acties ze willen uitvoeren. Eind augustus gaat een groepje enthousiastelingen aan de slag met de eerste actie: zorgen voor meer groen en bomen in Boom. Doe mee!

Lees meer

Klimaathappening Brasschaat

Op 25 september 2021 vond in Brasschaat de Klimaathappening plaats. Veel volk en gezelligheid op deze schitterende nazomerdag. Inwoners laten zich inspireren en geven ideeën tijdens twee participatiemomenten. Een fijne start van Atmosfeermakers in Brasschaat!  

Lees meer