Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Mortsel naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

De knoppen brengen je naar de Atmosfeerwebsite van de stad Mortsel.

Mortsel ondertekende het Burgemeestersconvenant. Ze verbindt zich ertoe om de lokale CO2-uitstoot met 40% te reduceren tegen 2030 en zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. De stad staat er niet alleen voor. Ze slaat de handen in elkaar met de provincie Antwerpen en IGEAN om een energie- en klimaatplan op te stellen.

Mortsel doet ook beroep op de stem en medewerking van inwoners. Als inwoner kan je mee acties uitwerken die de stad opneemt in haar klimaatplan. Je volgt een traject onder begeleiding van Avansa regio Antwerpen. Zo werken we samen aan een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.

In het najaar brengen we geïnteresseerde inwoners samen om acties uit te werken rond de speerpunten waarop de stad wil inzetten: ‘Groenblauwe netwerken’ en ‘klimaatneutrale en -bestendige wijken’. Denk aan de onderwerpen water, renovatie, vergroening, …

Wil je graag mee de handen uit de mouwen steken voor een klimaatvriendelijker Mortsel? Geef je dan op voor de Atmosfeermakers! Want het klimaat heeft een impact op iedereen en iedereen heeft een impact op de klimaatverandering. Met concrete acties willen we daar samen iets aan doen!

Schrijf je alvast in voor het startevent of deel je klimaatideeën voor Mortsel!

in actie

02/10/2021

Startevenement Mortsel

09/03/2022

Sessie 1 Groenblauwe netwerken / Woningen & wijken

16/03/2022

Sessie 2 Groenblauwe netwerken / Woningen & wijken

30/03/2022

Terugkoppelingsmoment

Denkavonden Mortsel

In het voorjaar van 2022 kan je als inwoner meeschrijven aan het klimaatactieplan van de stad Mortsel!

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Sessies Groener Schilde 

Om Schilde groener en nog mooier te maken, hebben we ook jou nodig! Waarom? Om de plekjes in Schilde te benoemen waar het nog beter kan. Om de hoofden bij elkaar te steken om verrassende ideeën te bedenken. En om samen te werken aan een klimaatvriendelijkere gemeente. Data: 6 en 10 maart 2022.

Lees meer

Sessies Duurzame mobiliteit Schilde

Om Schilde groener en aantrekkelijker te maken, gaan we duurzaam kijken naar onze mobiliteit. En daarvoor hebben we ook jou nodig! Waarom? Om de plekjes in Schilde te benoemen waar het beter kan. Om de hoofden bij elkaar te steken en verrassende ideeën te bedenken. En om samen te werken aan een klimaatvriendelijke gemeente. Data: 24 en 28 april 2022.

Lees meer

Deskundige duurzaamheid over denkavonden in Kapellen

Kapellen is de gemeente waar het participatietraject met de inwoners al het verst gevorderd is. We spraken met Merel Meersman, deskundige duurzaamheid en klimaat van de gemeente.

Lees meer