Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Hemiksem naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Avansa zoekt samen met de gemeente Hemiksem naar enthousiaste inwoners die mee willen werken aan een klimaatvriendelijke gemeente.

In 2018 ondertekende de gemeente Hemiksem de Burgemeestersconvenant 2030. Daarmee engageert de gemeente zich om tegen 2030 40% minder CO2 uit te stoten. Om dit doel te halen, is er ook de hulp van de inwoners nodig.

Want het veranderd klimaat heeft een impact op iedereen en iedereen heeft een impact op klimaatverandering. Met concrete acties willen we daar samen iets aan doen. Woon je in Hemiksem? Dan kunnen we ook jouw hulp gebruiken om acties uit te werken rond de thema’s water, mobiliteit, energie en kringloopeconomie.

Op 27 januari is er een eerste sessie over groenblauwe netwerken.
Het gaat online door. Lees meer.

Hemiksem in actie

25/09/2021

Startevenement

27/01/2022

Groenblauwe netwerken, sessie 1 (online)

Online denkavond Hemiksem: 27 januari

Neem deel aan de eerste sessie over blauwgroene netwerken: donderdag 27 januari 2022 vanaf 19.30 uur. Deze sessie gaat uitzonderlijk online door.

Lees meer

Hemiksem Atmosfeermakers van start

Op zaterdag 25 september vond het startevenement van Atmosfeermakers Hemiksem plaats. Inwoners geven enthousiast ideeën die we graag samen verder uitwerken. Doe mee aan onze denkavonden in oktober!

Lees meer

Klimaatwandeling Hemiksem

Avansa zoekt samen met de gemeente Hemiksem naar enthousiaste inwoners die mee willen werken aan een klimaatvriendelijke gemeente. Ontdek waar de mogelijkheden en uitdagingen liggen voor Hemiksem via de klimaatwandeling (5 km).

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Sessies klimaatactieplan Zandhoven

Als inwoner van Zandhoven kan je meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. We werken acties uit rond de thema’s ‘omgaan met groen en water’ en ‘klimaatneutrale en -bestendige wijken’. Doe jij mee? 4 sessies in april en mei 2022.

Lees meer

Denkavonden Schelle

Schrijf mee aan het klimaatactieplan van Schelle in het voorjaar 2022! We werken acties uit rond de thema’s lokale economie, groen en water, hernieuwbare stroom en mobiliteit. Inschrijven kan per thema.

Lees meer

Eerste Klimaatfestival in Ranst

Op zaterdag 16 oktober vond het eerste Klimaatfestival van de gemeente Ranst plaats. En dit was meteen een schot in de roos. Zo’n 700 inwoners kwamen een kijkje nemen.

Lees meer