Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Hemiksem naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Helaas, het traject is afgerond. Je kan ons nog wel contacteren.

In 2018 ondertekende de gemeente Hemiksem de Burgemeestersconvenant 2030. Daarmee engageert de gemeente zich om tegen 2030 40% minder COuit te stoten.

Ze betrokken ook inwoners om mee te denken over klimaatacties in het voorjaar 2022. Want het veranderd klimaat heeft een impact op iedereen en iedereen heeft een impact op klimaatverandering. Met concrete acties willen we daar samen iets aan doen.

De jeugdgroep werkte alvast één actie concreet uit: het vergroenen van de speelterreinen in Hemiksem.

 

Hemiksem in actie

Vergroenen speelterreinen

De jeugdverenigingen van Hemiksem zetten samen in op het vergroenen van hun eigen speelterreinen. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Klimaatwandeling Hemiksem

Avansa zoekt samen met de gemeente Hemiksem naar enthousiaste inwoners die mee willen werken aan een klimaatvriendelijke gemeente. Ontdek waar de mogelijkheden en uitdagingen liggen voor Hemiksem via de klimaatwandeling (5 km).

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Fietstocht langs gevaarlijke verkeerspunten

De Atmosfeermakers van Rumst stippelden samen met de gemeente een “gevaarlijke verkeerspunten fietstocht” uit. Ze hebben die ook meteen zelf gefietst. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Ontharding van een pleintje

De Atmosfeermakers in Zandhoven willen inzetten op vergroenen en een betere waterinfiltratie en zochten naar een haalbaar project. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Deskundige duurzaamheid over denkavonden in Kapellen

Kapellen is de gemeente waar het participatietraject met de inwoners al het verst gevorderd is. We spraken met Merel Meersman, deskundige duurzaamheid en klimaat van de gemeente.

Lees meer