Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Hemiksem naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Avansa zoekt samen met de gemeente Hemiksem naar enthousiaste inwoners die mee willen werken aan een klimaatvriendelijke gemeente.

In 2018 ondertekende de gemeente Hemiksem de Burgemeestersconvenant 2030. Daarmee engageert de gemeente zich om tegen 2030 40% minder CO2 uit te stoten. Om dit doel te halen, is er ook de hulp van de inwoners nodig.

Want het veranderd klimaat heeft een impact op iedereen en iedereen heeft een impact op klimaatverandering. Met concrete acties willen we daar samen iets aan doen. Woon je in Hemiksem? Dan kunnen we ook jouw hulp gebruiken om acties uit te werken rond de thema’s water, mobiliteit, energie en kringloopeconomie.

Op 27 januari is er een eerste sessie over groenblauwe netwerken.
Het gaat online door. Lees meer.

Hemiksem in actie

25/09/2021

Startevenement

27/01/2022

Groenblauwe netwerken, sessie 1 (online)

Online denkavond Hemiksem: 27 januari

Neem deel aan de eerste sessie over blauwgroene netwerken: donderdag 27 januari 2022 vanaf 19.30 uur. Deze sessie gaat uitzonderlijk online door.

Lees meer

Hemiksem Atmosfeermakers van start

Op zaterdag 25 september vond het startevenement van Atmosfeermakers Hemiksem plaats. Inwoners geven enthousiast ideeën die we graag samen verder uitwerken. Doe mee aan onze denkavonden in oktober!

Lees meer

Klimaatwandeling Hemiksem

Avansa zoekt samen met de gemeente Hemiksem naar enthousiaste inwoners die mee willen werken aan een klimaatvriendelijke gemeente. Ontdek waar de mogelijkheden en uitdagingen liggen voor Hemiksem via de klimaatwandeling (5 km).

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Duurzaamheidscafé in Rumst

Bedrijfsfietsen in plaats van bedrijfswagens, gedeelde tuinen, publieke moestuinen, een uitleendienst voor fietsen, … De inwoners van Rumst hebben veel goede ideeën om de CO2-uitstoot in de gemeente tegen te gaan. Dat werd duidelijk op het duurzaamheidscafé op 23 maart.

Lees meer

Sessies Duurzame mobiliteit Schilde

Om Schilde groener en aantrekkelijker te maken, gaan we duurzaam kijken naar onze mobiliteit. En daarvoor hebben we ook jou nodig! Waarom? Om de plekjes in Schilde te benoemen waar het beter kan. Om de hoofden bij elkaar te steken en verrassende ideeën te bedenken. En om samen te werken aan een klimaatvriendelijke gemeente. Data: 24 en 28 april 2022.

Lees meer

Denk mee in Essen!

Als inwoner van Essen kan je meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. We werken acties uit rond de thema’s omgaan met groen en water en klimaatneutrale en -bestendige wijken. Er zijn 4 sessies in maart en april 2022. Doe jij mee?

Lees meer