Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Naar een beter klimaat in Essen

In Essen engageerden inwoners zich op vraag van de gemeente om na te denken over klimaatacties. Een aantal van die acties werden opgenomen in het gemeentelijk klimaatplan.

Deze Atmosfeermakers in Essen deden een aanzet  om een stukje openbare ruimte in Essen te ontharden en te vergroenen.

Inspirerende acties in Essen

Openbare ruimte in Essen ontharden en vergroenen

Atmosfeermakers in Essen deden een aanzet een stuk openbare ruimte in Essen te ontharden en te vergroenen. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Klimaatplan Essen

Inwoners van Essen konden meeschrijven aan het gemeentelijk klimaatplan. Dit participatietraject kaderde in het Burgemeestersconvenant. De gemeente engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030.

Lees meer

Ben jij ook een Atmosfeermaker?

Contacteer ons

Gluren bij de buren

Oerbloemen: burgerinitiatief voor meer bijen

Het burgerinitiatief Oerbloemen roept op tot meer bloemen en bijvriendelijke bomen, minder verhardingen en een meer ecologisch en duurzaam groenbeleid in groot Ranst.

Lees meer

Materialen en toestellen delen in Boechout

Atmosfeermakers van Boechout zetten hun buren aan om toestellen en gereedschappen aan elkaar uit te lenen én richten een deeldepot op.

Lees meer

Plantactie: een groene corridor in Deurne

De Sint-Rochusstraat oogt sinds kort een stuk fleuriger. De gemeente vergrootte de plantvakken van de bomen zodat meer regen in de bodem kan dringen. Vrijwilligers plantten er volop een diversiteit aan plantjes in.

Lees meer