Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Naar een beter klimaat in Essen

In Essen engageerden inwoners zich op vraag van de gemeente om na te denken over klimaatacties. Een aantal van die acties werden opgenomen in het gemeentelijk klimaatplan.

Deze Atmosfeermakers in Essen deden een aanzet  om een stukje openbare ruimte in Essen te ontharden en te vergroenen.

Inspirerende acties in Essen

Openbare ruimte in Essen ontharden en vergroenen

Atmosfeermakers in Essen deden een aanzet een stuk openbare ruimte in Essen te ontharden en te vergroenen. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Klimaatplan Essen

Inwoners van Essen konden meeschrijven aan het gemeentelijk klimaatplan. Dit participatietraject kaderde in het Burgemeestersconvenant. De gemeente engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030.

Lees meer

Ben jij ook een Atmosfeermaker?

Contacteer ons

Gluren bij de buren

Meer bomen in Boom!

De Atmosfeermakers van Boom willen de naam van hun gemeente eer aandoen en zorgen voor meer bomen in Boom. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Repaircafé Schelle

Knoop van je hemd, rits kapot, koffiezet stuk, computer ontploft, … Kom naar het Repair Café op 22 april, 10-16 uur, gemeentehuis Schelle.

Lees meer

Fietstocht langs gevaarlijke verkeerspunten

De Atmosfeermakers van Rumst stippelden samen met de gemeente een “gevaarlijke verkeerspunten fietstocht” uit. Ze hebben die ook meteen zelf gefietst. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer