Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Brasschaat naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Helaas, het traject is afgerond. Je kan ons nog wel contacteren.

Klimaatverandering in al zijn vormen is vandaag niet meer weg te slaan uit onze media. Het lijkt een ver van je bed show, waar je niets tegen kan doen. En toch: ook als burger kan je je steentje bijdragen. En nee, daarvoor hoef je niet meteen je hele levensstijl om te gooien: alle beetjes helpen!

De gemeente Brasschaat ondertekende het nieuwe Burgemeestersconvenant: het engageert zich voor 40% minder CO2-uitstoot tegen 2030. Vanuit het klimaatplan gaan ze aan de slag en betrekken ze de inwoners en gebruikers van de gemeente.

Als inwoner kon je actief meedenken over klimaatacties in het najaar 2021 en begin 2022. Inwoners dachten ook een campagne uit over goed waterbeheer en ontharden. Samen komen we tot een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.

 

Resultaten

Naast hun input voor het klimaatactieplan, werken de Atmosfeermakers van Brasschaat één actie concreet uit.

Actie. Campagne “Waken over water”

De Atmosfeermakers van Brasschaat hebben de basis gelegd voor een zichtbare campagne die de inwoners bewust wil maken van het belang van goed waterbeheer.

De lancering van de campagne met een aantrekkelijk logo en de passende titel “waken over water”, gebeurde tijdens de klimaathappening. Inwoners konden deelnemen aan een tegelruilactie ‘voor elke tegel een plantje’ die het belang van ontharden onder de aandacht bracht.

in actie

25/09/2021

Klimaathappening

09/11/2021

Groepsbijeenkomst Groen en water

16/11/2021

Groepsbijeenkomst Groen en water

07/12/2021

Groepsbijeenkomst Lokaal kopen en consuminderen

14/12/2021

Groepsbijeenkomst Lokaal kopen en consuminderen

11/01/2022

Groepsbijeenkomst Renovatie

25/01/2022

Groepsbijeenkomst Renovatie

08/02/2022

Top 5 ideeën kiezen

22/02/2022

Terugkoppeling met gemeente

15/03/2022

1 actie kiezen en plan van aanpak

30/03/2022

Expertise vergaren over gekozen actie

26/04/2022

Expertise omzetten naar een concrete actie

Atmosfeermakers in Brasschaat: waken over water

Droogte is deze zomer opnieuw een urgent thema gebleken. De Atmosfeermakers van Brasschaat maakten water tot hun actiethema.

Lees meer

Groeps-bijeenkomsten Brasschaat

Als inwoner van Brasschaat kan je meeschrijven aan het gemeentelijk klimaatplan. Tijdens de groepsbijeenkomsten brainstormen we en denken we acties uit over een nog groener Brasschaat, lokaal en minder consumeren en meer gerenoveerde woningen.

Lees meer

Klimaathappening Brasschaat

Op 25 september 2021 vond in Brasschaat de Klimaathappening plaats. Veel volk en gezelligheid op deze schitterende nazomerdag. Inwoners laten zich inspireren en geven ideeën tijdens twee participatiemomenten. Een fijne start van Atmosfeermakers in Brasschaat!  

Lees meer

Ecocycloroute 2.0 Brasschaat

De duurzame fietsroute doorheen Brasschaat kreeg een update! Zo fiets je langs (h)eerlijke plekken die actief inzetten op het kweken van lokale producten, plekken die inzetten op het behoud van de fauna en flora en plekken waar spullen een tweede leven krijgen.

Lees meer

Mobiele Parklet Brasschaat

De Mobiele Parklet neemt van 26 juli tot 8 augustus ergens in Brasschaat een openbaar plekje in. We veroveren de ruimte! Je ervaart de voordelen en mogelijkheden van meer ruimte voor groen, ontmoeten en spelen in het straatbeeld.

Lees meer

Pop-upbos Brasschaat

Zet je neer, geniet en blaas uit. Misschien kom je in dit pop-upbos (15 juni – 5 juli) ineens tot inspirerende ideeën voor meer groen op minder evidente plekjes.

Lees meer

Maai Mei Niet Brasschaat

Wist je dat je door niets te doen een grote bijdrage kunt leveren aan onze natuur? Doe zoals de gemeente Brasschaat mee aan Maai Mei Niet. Laat je gazon groeien en bloeien in mei!

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Klimaatcafé Ranst

Op 21 juni 2022 nodigden we alle verenigingen van Ranst uit voor een klimaatcafé. Een boeiende avond!

Lees meer

Denkavonden Mortsel

In het voorjaar van 2022 kan je als inwoner meeschrijven aan het klimaatactieplan van de stad Mortsel!

Lees meer

Klimaatwandeling Kapellen

De hele zomer lang kon je langs zes bijzondere locaties in Kapellen wandelen. Op deze plekken kon je je laten inspireren door klimaatweetjes en -tips.

Lees meer