Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Brasschaat naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Klimaatverandering in al zijn vormen is vandaag niet meer weg te slaan uit onze media. Het lijkt een ver van je bed show, waar je niets tegen kan doen. En toch: ook als burger kan je je steentje bijdragen. En nee, daarvoor hoef je niet meteen je hele levensstijl om te gooien: alle beetjes helpen!

Ja maar, wat kan ik dan doen?

Wel, samen met de gemeente Brasschaat en je mede-inwoners kan je wel degelijk het verschil maken. Je kan actief meewerken aan Brasschaat voor het Klimaat. Of je kan meedoen met toekomstige acties. Samen komen we tot een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.

Brasschaat voor het Klimaat

De gemeente Brasschaat ondertekende het nieuwe Burgemeestersconvenant: het engageert zich voor 40% minder CO2-uitstoot tegen 2030. Vanuit het klimaatplan gaan ze aan de slag en willen ze de inwoners en gebruikers van de gemeente betrekken. Naast de klimaatacties die de gemeente onderneemt, zet Avansa het participatietraject met de inwoners mee op.

 

in actie

25/09/2021

Klimaathappening

09/11/2021

Groepsbijeenkomst Groen en water

16/11/2021

Groepsbijeenkomst Groen en water

07/12/2021

Groepsbijeenkomst Lokaal kopen en consuminderen

14/12/2021

Groepsbijeenkomst Lokaal kopen en consuminderen

11/01/2022

Groepsbijeenkomst Renovatie

25/01/2022

Groepsbijeenkomst Renovatie

08/02/2022

Top 5 ideeën kiezen

22/02/2022

Terugkoppeling met gemeente

15/03/2022

1 actie kiezen en plan van aanpak

30/03/2022

Expertise vergaren over gekozen actie

26/04/2022

Expertise omzetten naar een concrete actie

Groeps-bijeenkomsten Brasschaat

Als inwoner van Brasschaat kan je meeschrijven aan het gemeentelijk klimaatplan. Tijdens de groepsbijeenkomsten brainstormen we en denken we acties uit over een nog groener Brasschaat, lokaal en minder consumeren en meer gerenoveerde woningen.

Lees meer

Klimaathappening Brasschaat

Op 25 september 2021 vond in Brasschaat de Klimaathappening plaats. Veel volk en gezelligheid op deze schitterende nazomerdag. Inwoners laten zich inspireren en geven ideeën tijdens twee participatiemomenten. Een fijne start van Atmosfeermakers in Brasschaat!  

Lees meer

Ecocycloroute 2.0 Brasschaat

De duurzame fietsroute doorheen Brasschaat kreeg een update! Zo fiets je langs (h)eerlijke plekken die actief inzetten op het kweken van lokale producten, plekken die inzetten op het behoud van de fauna en flora en plekken waar spullen een tweede leven krijgen.

Lees meer

Mobiele Parklet Brasschaat

De Mobiele Parklet neemt van 26 juli tot 8 augustus ergens in Brasschaat een openbaar plekje in. We veroveren de ruimte! Je ervaart de voordelen en mogelijkheden van meer ruimte voor groen, ontmoeten en spelen in het straatbeeld.

Lees meer

Pop-upbos Brasschaat

Zet je neer, geniet en blaas uit. Misschien kom je in dit pop-upbos (15 juni – 5 juli) ineens tot inspirerende ideeën voor meer groen op minder evidente plekjes.

Lees meer

Maai Mei Niet Brasschaat

Wist je dat je door niets te doen een grote bijdrage kunt leveren aan onze natuur? Doe zoals de gemeente Brasschaat mee aan Maai Mei Niet. Laat je gazon groeien en bloeien in mei!

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Sessies klimaatactieplan Zandhoven

Als inwoner van Zandhoven kan je meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. We werken acties uit rond de thema’s ‘omgaan met groen en water’ en ‘klimaatneutrale en -bestendige wijken’. Doe jij mee? 4 sessies in april en mei 2022.

Lees meer

Deskundige duurzaamheid over denkavonden in Kapellen

Kapellen is de gemeente waar het participatietraject met de inwoners al het verst gevorderd is. We spraken met Merel Meersman, deskundige duurzaamheid en klimaat van de gemeente.

Lees meer

Sessies Duurzame mobiliteit Schilde

Om Schilde groener en aantrekkelijker te maken, gaan we duurzaam kijken naar onze mobiliteit. En daarvoor hebben we ook jou nodig! Waarom? Om de plekjes in Schilde te benoemen waar het beter kan. Om de hoofden bij elkaar te steken en verrassende ideeën te bedenken. En om samen te werken aan een klimaatvriendelijke gemeente. Data: 24 en 28 april 2022.

Lees meer