Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Boechout naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Helaas, het traject is afgerond. Je kan ons nog wel contacteren.

De gemeente Boechout betrok de inwoners bij de opmaak van zijn klimaatactieplan. Ze werkten mee aan het klimaatbeleid van de gemeente en inspireerden het bestuur en andere inwoners. Ze deden nieuwe ideeën op en staken samen de handen uit de mouwen. Want door samen te werken bereiken we meer. 

Boechout ondertekende  het Burgemeestersconvenant 2030. Samen gaan we de uitdaging aan om tegen 2030, de CO2-uitstoot met 40% te verminderen. 

De denksessies over klimaatacties vonden plaats in het najaar van 2021. In het voorjaar 2022 werd ook een eerste actie uitgewerkt: een materialendepot en buren aanzetten tot het aan elkaar uitlenen van toestellen.

in actie

Materialen en toestellen delen in Boechout

De Atmosfeermakers Boechout zetten hun buren aan om toestellen en gereedschappen aan elkaar uit te lenen én richten een deeldepot op. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Winactie Boechout

Klimaatopwarming een ver-van-je-bedshow? Zeker niet! Ook in Boechout kan het heel heet of heel nat worden. Heel de zomer lang kon je het klimaat mee in de kijker zetten door foto’s te nemen.

Lees meer

Natuurlijk Boechout boost de lokale biodiversiteit

Afnemende biodiversiteit is, naast de klimaatcrisis, een van de grote problemen van onze tijd. Een groep inwoners maakt op vraag van de gemeente een actieplan om de biodiversiteit in Boechout te verhogen en sensibiliseert de inwoners.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Meer bomen in Boom!

De Atmosfeermakers van Boom willen de naam van hun gemeente eer aandoen en zorgen voor meer bomen in Boom. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Klimaatcafé Ranst

Op 21 juni 2022 nodigden we alle verenigingen van Ranst uit voor een klimaatcafé. Een boeiende avond!

Lees meer

Een aantrekkelijke milieubeurs

De Atmosfeermakers van Schelle zetten hun schouders onder de milieubeurs. Ze bedachten acties om de beurs aantrekkelijker te maken. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer