Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Naar een beter klimaat in Boechout

In Boechout engageerden inwoners zich op vraag van de gemeente om na te denken over klimaatacties. Een aantal van die acties werden opgenomen in het gemeentelijk klimaatplan.

Ze deden nieuwe ideeën op en staken samen de handen uit de mouwen. Zo zetten ze hun mede-inwoners aan om toestellen en gereedschappen aan elkaar uit te lenen én richten een deeldepot voor materialen op.

In Boechout is ook Natuurlijk Boechout actief, een groep inwoners die inspireren en sensibiliseren rond biodiversiteit.

Inspirerende acties in Boechout

Materialen en toestellen delen in Boechout

Atmosfeermakers van Boechout zetten hun buren aan om toestellen en gereedschappen aan elkaar uit te lenen én richten een deeldepot op.

Lees meer

Klimaatplan Boechout

Inwoners van Boechout konden meeschrijven aan het gemeentelijk klimaatplan. Dit participatietraject kaderde in het Burgemeestersconvenant. De gemeente engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030.

Lees meer

Natuurlijk Boechout boost de lokale biodiversiteit

Afnemende biodiversiteit is, naast de klimaatcrisis, een van de grote problemen van onze tijd. Een groep inwoners maakte op vraag van de gemeente een actieplan om de biodiversiteit in Boechout te verhogen en sensibiliseert de inwoners.

Lees meer

Winactie Boechout

Klimaatopwarming een ver-van-je-bedshow? Zeker niet! Ook in Boechout kan het heel heet of heel nat worden. Heel de zomer lang kon je het klimaat mee in de kijker zetten door foto’s te nemen.

Lees meer

Ben jij ook een Atmosfeermaker?

Contacteer ons

Gluren bij de buren

Fietstocht langs gevaarlijke verkeerspunten

De Atmosfeermakers van Rumst stippelden samen met de gemeente een “gevaarlijke verkeerspunten fietstocht” uit. Ze hebben die ook meteen zelf gefietst. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Plantactie: een groene corridor in Deurne

De Sint-Rochusstraat oogt sinds kort een stuk fleuriger. De gemeente vergrootte de plantvakken van de bomen zodat meer regen in de bodem kan dringen. Vrijwilligers plantten er volop een diversiteit aan plantjes in.

Lees meer

Klimaatwandeling Kapellen

De hele zomer lang kon je langs zes bijzondere locaties in Kapellen wandelen. Op deze plekken kon je je laten inspireren door klimaatweetjes en -tips.

Lees meer