Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Boechout naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

De gemeente Boechout wil zijn bevolking betrekken bij de opmaak van zijn klimaatactieplan. Werk mee aan het klimaatbeleid van de gemeente. Inspireer het bestuur en andere inwoners. Doe nieuwe ideeën op en steek samen de handen uit de mouwen. Want door samen te werken bereiken we meer. 

Boechout ondertekende  het Burgemeestersconvenant 2030. Samen gaan we de uitdaging aan om tegen 2030, de CO2-uitstoot met 40% te verminderen. We gaan acties uitwerken rond de thema’s lokale consumptie, omgaan met groen en water, renovaties en mobiliteit. En jij kan daaraan bijdragen.

Neem deel aan de groepsbijeenkomsten in het najaar (alle praktische informatie kan je hieronder vinden).

in actie

22/09/2021

sessie Lokale en circulaire consumptie

27/09/2021

sessie Lokale en circulaire consumptie

07/10/2021

sessie Omgaan met groen en water

21/10/2021

sessie Omgaan met groen en water

08/11/2021

sessie Klimaatneutrale en bestendige wijken (renovaties)

25/11/2021

sessie Klimaatneutrale en bestendige wijken (renovaties)

09/12/2021

sessie Mobiliteit

16/12/2021

sessie Mobiliteit

10/03/2022

terugkoppelingsmoment

Terugkoppelmoment Boechout 

Als inwoner van Boechout kon je meeschrijven aan het gemeentelijk klimaatplan. Op donderdag 10 maart geeft het college graag feedback op de ideeën. Er is ruimte om vragen te stellen. En je kiest als groep één actie waarmee jullie concreet mee aan de slag willen gaan.

Lees meer

Groepssessies najaar Boechout

Als inwoner van Boechout kan je meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. We werken acties uit rond de thema’s lokale consumptie, omgaan met groen en water, renovaties en mobiliteit. Doe jij mee?

Lees meer

Winactie Boechout

Klimaatopwarming een ver-van-je-bedshow? Zeker niet! Ook in Boechout kan het heel heet of heel nat worden. Heel de zomer lang kon je het klimaat mee in de kijker zetten door foto’s te nemen.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Klimaathappening Brasschaat

Op 25 september 2021 vond in Brasschaat de Klimaathappening plaats. Veel volk en gezelligheid op deze schitterende nazomerdag. Inwoners laten zich inspireren en geven ideeën tijdens twee participatiemomenten. Een fijne start van Atmosfeermakers in Brasschaat!  

Lees meer

Terugkoppeling en acties in Ranst

De gemeente Ranst gaf uitleg over welke acties ze opnemen in het klimaatactieplan van de gemeente. Verder kozen inwoners drie prioritaire acties waarrond ze willen werken. Eind april gaat een groepje enthousiastelingen aan de slag met de eerste actie: egelpoortjes bij inwoners promoten. Doe mee!

Lees meer

Denkavonden Mortsel

In het voorjaar van 2022 kan je als inwoner meeschrijven aan het klimaatactieplan van de stad Mortsel!

Lees meer