Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Naar een beter klimaat in Schilde

In Kapellen engageerden inwoners zich op vraag van de gemeente om na te denken over klimaatacties. Een aantal van die acties werden opgenomen in het gemeentelijk klimaatplan.

Deze Atmosfeermakers van Schilde gingen alvast aan de slag met één actie: biodiverse tuinen promoten.

Bezoek ook Atmosfeermakers op de website van de gemeente Schilde.

Inspirerende acties in Schilde

Biodiverse tuinen promoten

De Atmosfeermakers van Schilde gingen op zoek naar verschillende pistes om inwoners te sensibiliseren om hun tuin duurzamer te maken. Deze actie kadert in het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Klimaatplan Schilde

Inwoners van Schilde konden meeschrijven aan het gemeentelijk klimaatplan. Dit participatietraject kaderde in het Burgemeestersconvenant. De gemeente engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030.

Lees meer

Ben jij ook een Atmosfeermaker?

Contacteer ons

Gluren bij de buren

Fietsbieb in Kapellen

De gemeente Kapellen startte een een fietsbieb op, een deelinitiatief voor kinderfietsen, in samenwerking met Beweging.net. Deze actie vloeit voort vanuit het inwonerstraject van het Burgemeestersconvenant.

Lees meer

Materialen en toestellen delen in Boechout

Atmosfeermakers van Boechout zetten hun buren aan om toestellen en gereedschappen aan elkaar uit te lenen én richten een deeldepot op.

Lees meer

Duurzaamheidscafé in Rumst

Bedrijfsfietsen in plaats van bedrijfswagens, gedeelde tuinen, publieke moestuinen, een uitleendienst voor fietsen, … De inwoners van Rumst hebben veel goede ideeën om de CO2-uitstoot in de gemeente tegen te gaan. Dat werd duidelijk op het duurzaamheidscafé op 23 maart.

Lees meer