Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Kapellen naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

De gemeente Kapellen wil zijn bevolking betrekken bij de opmaak van zijn klimaatactieplan. Werk mee aan het beleid van de gemeente. Inspireer het bestuur en andere inwoners. Doe nieuwe ideeën op en steek samen de handen uit de mouwen. Want door samen te werken kunnen we impact hebben op het klimaat.

Kapellen ondertekende op 21 september 2020 het burgemeestersconvenant 2030. Samen gaan we de uitdaging aan om tegen 2030, de CO2-uitstoot met 40% te verminderen. We kunnen jouw hulp gebruiken om acties uit te werken rond de thema’s water, groen, energie en circulaire economie.

 

in actie

14/09/2021

Denkavond 1 omgaan met groen en water

28/09/2021

Denkavond 2 omgaan met groen en water

12/10/2021

Denkavond 1 lokale en hernieuwbare stroom

26/10/2021

Denkavond 2 lokale en hernieuwbare stroom

09/11/2021

Denkavond 1 lokale en circulaire consumptie

23/11/2021

Denkavond 2 lokale en circulaire consumptie

14/12/2021

Terugkoppeling 3 thema's en prioritaire acties kiezen

Deskundige duurzaamheid over denkavonden in Kapellen

Kapellen is de gemeente waar het participatietraject met de inwoners al het verst gevorderd is. We spraken met Merel Meersman, deskundige duurzaamheid en klimaat van de gemeente.

Lees meer

Denkavonden Kapellen

Dit najaar kan je als Kapellenaar meeschrijven aan het klimaatactieplan van de gemeente. Kom mee nadenken over drie verschillende thema’s tijdens deze klimaatsessies.

Lees meer

Klimaatwandeling Kapellen

De hele zomer lang kon je langs zes bijzondere locaties in Kapellen wandelen. Op deze plekken kon je je laten inspireren door klimaatweetjes en -tips.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Sessies Duurzame mobiliteit Schilde

Om Schilde groener en aantrekkelijker te maken, gaan we duurzaam kijken naar onze mobiliteit. En daarvoor hebben we ook jou nodig! Waarom? Om de plekjes in Schilde te benoemen waar het beter kan. Om de hoofden bij elkaar te steken en verrassende ideeën te bedenken. En om samen te werken aan een klimaatvriendelijke gemeente. Data: 24 en 28 april 2022.

Lees meer

Terugkoppeling en acties in Ranst

De gemeente Ranst gaf uitleg over welke acties ze opnemen in het klimaatactieplan van de gemeente. Verder kozen inwoners drie prioritaire acties waarrond ze willen werken. Eind april gaat een groepje enthousiastelingen aan de slag met de eerste actie: egelpoortjes bij inwoners promoten. Doe mee!

Lees meer

Eerste Klimaatfestival in Ranst

Op zaterdag 16 oktober vond het eerste Klimaatfestival van de gemeente Ranst plaats. En dit was meteen een schot in de roos. Zo’n 700 inwoners kwamen een kijkje nemen.

Lees meer