Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Essen naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

Essen tekent voor een beter klimaat

De gemeente Essen ondertekende het nieuwe Burgemeestersconvenant: het engageert zich voor 40% minder CO2-uitstoot tegen 2030. De gemeente betrekt haar inwoners bij de opmaak van het klimaatactieplan.

Schrijf mee aan het klimaatactieplan

Inspireer het bestuur en andere inwoners. Doe nieuwe ideeën op en steek samen de handen uit de mouwen. De gemeente nodigt haar inwoners uit om mee na te denken over acties rond de thema’s groenblauwe netwerken en klimaatbestendige wijken.

Of je kan meedoen met toekomstige acties. Samen komen we tot een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.

in actie

24/03/2022

Groenblauwe netwerken, sessie 1

31/03/2022

Groenblauwe netwerken, sessie 2

21/04/2022

Klimaatbestendige wijken, sessie 1

28/04/2022

Klimaatbestendige wijken, sessie 2

12/05/2022

Terugkommoment

Denk mee in Essen!

Als inwoner van Essen kan je meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. We werken acties uit rond de thema’s omgaan met groen en water en klimaatneutrale en -bestendige wijken. Er zijn 4 sessies in maart en april 2022. Doe jij mee?

Lees meer

Essen ondertekent Burgemeestersconvenant 2030

Eind 2020 ondertekende de gemeente Essen de Burgemeestersconvenant 2030. Ze engageert zich om 40% minder CO2-uitstoot te realiseren tegen 2030 en laat ook inwoners meeschrijven aan concrete klimaatacties.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Terugkoppeling en acties in Ranst

De gemeente Ranst gaf uitleg over welke acties ze opnemen in het klimaatactieplan van de gemeente. Verder kozen inwoners drie prioritaire acties waarrond ze willen werken. Eind april gaat een groepje enthousiastelingen aan de slag met de eerste actie: egelpoortjes bij inwoners promoten. Doe mee!

Lees meer

Eerste Klimaatfestival in Ranst

Op zaterdag 16 oktober vond het eerste Klimaatfestival van de gemeente Ranst plaats. En dit was meteen een schot in de roos. Zo’n 700 inwoners kwamen een kijkje nemen.

Lees meer

Klimaatwandeling Kapellen

De hele zomer lang kon je langs zes bijzondere locaties in Kapellen wandelen. Op deze plekken kon je je laten inspireren door klimaatweetjes en -tips.

Lees meer