Samen naar een beter klimaat

#atmosfeermakers

Met Boechout naar een beter klimaat

Ben jij ook een echte Atmosfeermaker en doe je graag mee?

De gemeente Boechout wil zijn bevolking betrekken bij de opmaak van zijn klimaatactieplan. Werk mee aan het klimaatbeleid van de gemeente. Inspireer het bestuur en andere inwoners. Doe nieuwe ideeën op en steek samen de handen uit de mouwen. Want door samen te werken bereiken we meer. 

Boechout ondertekende  het Burgemeestersconvenant 2030. Samen gaan we de uitdaging aan om tegen 2030, de CO2-uitstoot met 40% te verminderen. We gaan acties uitwerken rond de thema’s lokale consumptie, omgaan met groen en water, renovaties en mobiliteit. En jij kan daaraan bijdragen.

Neem deel aan de groepsbijeenkomsten in het najaar (alle praktische informatie kan je hieronder vinden).

in actie

22/09/2021

sessie Lokale en circulaire consumptie

27/09/2021

sessie Lokale en circulaire consumptie

07/10/2021

sessie Omgaan met groen en water

21/10/2021

sessie Omgaan met groen en water

08/11/2021

sessie Klimaatneutrale en bestendige wijken (renovaties)

25/11/2021

sessie Klimaatneutrale en bestendige wijken (renovaties)

09/12/2021

sessie Mobiliteit

16/12/2021

sessie Mobiliteit

10/03/2022

terugkoppelingsmoment

Terugkoppelmoment Boechout 

Als inwoner van Boechout kon je meeschrijven aan het gemeentelijk klimaatplan. Op donderdag 10 maart geeft het college graag feedback op de ideeën. Er is ruimte om vragen te stellen. En je kiest als groep één actie waarmee jullie concreet mee aan de slag willen gaan.

Lees meer

Groepssessies najaar Boechout

Als inwoner van Boechout kan je meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. We werken acties uit rond de thema’s lokale consumptie, omgaan met groen en water, renovaties en mobiliteit. Doe jij mee?

Lees meer

Winactie Boechout

Klimaatopwarming een ver-van-je-bedshow? Zeker niet! Ook in Boechout kan het heel heet of heel nat worden. Heel de zomer lang kon je het klimaat mee in de kijker zetten door foto’s te nemen.

Lees meer

Contacteer ons

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Gluren bij de buren

Denk mee in Essen!

Als inwoner van Essen kan je meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. We werken acties uit rond de thema’s omgaan met groen en water en klimaatneutrale en -bestendige wijken. Er zijn 4 sessies in maart en april 2022. Doe jij mee?

Lees meer

Sessies klimaatactieplan Zandhoven

Als inwoner van Zandhoven kan je meewerken aan het klimaatactieplan van de gemeente. We werken acties uit rond de thema’s ‘omgaan met groen en water’ en ‘klimaatneutrale en -bestendige wijken’. Doe jij mee? 4 sessies in april en mei 2022.

Lees meer

Deskundige duurzaamheid over denkavonden in Kapellen

Kapellen is de gemeente waar het participatietraject met de inwoners al het verst gevorderd is. We spraken met Merel Meersman, deskundige duurzaamheid en klimaat van de gemeente.

Lees meer